Köstebek Pasta Tarifi için Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir paket vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
6 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
Bir adet krem şanti
Damla çikolata parçaları
2 paket vanilya
Arası için;
3 tane muz
Köstebek Pasta Tarifi Hazırlanışı
Köstebek pastamızın keki için ilk olarak yumurta şeker süt sıvı yağ un vanilya ve kabartma tozunu iyice yoğurduktan sonra kakaolarımızı ekliyoruz. Daha sonra yağladığımız tepsimize karışımı döktükten sonra fırında 180 derece yarım saat kadar pişiriyoruz.Fırından aldıktan sonra ise soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra kekimizi ters çevirip bir pasta tabağına yerleştiryoruz.Kenarlarına ise 2 cm boşluk bırakacak şeklinde bir yemek kaşığı yardımıyla delinir.... Kekimiz pişerken kreması yapmak için ise süt un vanilyayı tencerede karıştırarak kaynatılır.. Pişirdikten 10 dakika sonra ise krem şantiyi döküp karıştırmaya devam ediyoruz.. Soğuduktan sonra ise içine damla çikolata parçaları atıp muzlarımızıda dilimledikten sonra kekimizin delinen kısmına doldurulur.Kremaya önce muzların üzerine ardından ise kekin heryerine iyice sıvazlanır...Köstebek pasta tarifimiz buzdolabında iki saat kadar bekletilir... Afiyet olsun....
![]() |
köstebek pasta tarifi |
Bir önceki tarifimizde ise sizlerle mozaik pasta tarifini paylaştık...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder